dijous, 18 de febrer del 2016

Dansa: músiques que ballam (II)

Quines cançons ballen els alumnes de psicodansa i multidansa 1? A continuació algunes de les que estan dansant:

Youkali


Relevés sour les demi-pointes


Un, deux, trois


Il ètait un petit homme


Maman, les p'tits bateaux


Les petits poissons


Sur le pont d'Avignon



I... quina coreografia fan a cadascuna d'elles? Els vostres fills us l'ensenyaran segur!!!

dijous, 11 de febrer del 2016

Música i moviment: recull de cançons (III)

Enllaçam a continuació dues de les cançons que esteim treballant a la classe de Música i moviment.

Clop, clip, clop fa el meu cavall negre! Quan apareix la onomatopeia, feim tres cops amb els instruments, a casa podeu fer-ho amb palmes.


Segurament tots coneixeu la cançó del Gripau blau babau, aquella en la que el protagonista creia ser un príncep encantat... Però no és aquesta! La que enllaçam a continuació és una composició d'Ireneu Segarra, titulada "El Gripau", on a cada final de vers es repeteix la darrera síl·laba. Quan vam presentar la cançó, vam aprofitar per comentar l'ecosistema on viuen els gripaus i com s'alimenten, i tots ells tenien ben clar que empren la seva llengua per caçar insectes.

dimarts, 9 de febrer del 2016

Dansa africana





Avui enllaçam la coreografia "Djansa" (any 2008), presentada per "Sofa Percussion" i creada per la nostra professora de dansa africana, na Marie Tholon, qui la va aprendre del Ballet Nacional de Mali l'any 2002, durant la seva estada en terres africanes per poder dur a terme un treball de camp per a la seva tesi doctoral.  
En aquesta companyia, originària de Niça (França), s'agrupen ballarins i músics de diferents països: França, Burkina-Faso, Tuníssia, Vietnam, Carib..., i tots ells tenen en comú el seu interés i fascinació pels ritmes i danses mandingues (Mali, Guinea i Senegal). "Sofa Percussion" va actuar al llarg d'una dècada, fins que els seus components es van anar integrant a altres companyies i grups de música.

Si t'ha agradat i vols apropar-te a aquest estil, t'esperam a les classes de dansa africana tots els dimarts i dijous de 10.15 a 11.15 h. Classe de prova gratuïta!!!! (preu mensual: 26 €)