dilluns, 30 de juny del 2014

Escoltam música: recomanacions de la setmana (XV)

Seguint el fil de les recomanacions de la setmana passada, que tenien en comú l'ús de l'humor en la música, o més bé de restar-li la seriositat que se li atribueix a la música clàssica, aquesta setmana us recomanam més vídeos que resulten curiosos, en alguns casos, i d'altres han necessitat un bon tècnic de so.


Començam per un virtuós de l'art de xiular, Geert Chatrou, que imita a la perfecció una flauta de bec sopranino (més petita que la que s'empra a l'escola, sembla més bé un fabiol). Una meravella...



Qui no coneix el Vol del Moscardó, de Rimsky-Korsakov? És un interludi de l'òpera El conte del zar Saltán, originalment escrit per a violí però interpretat per quasi tots els instruments possibles, fins i tot la veu!




El concert per a piano i orquestra de Tchaikovsky és una obra que combina l'energia de la música russa amb la delicadesa del Romanticisme. Però... si l'orquestra que t'acompanya està composta per Muppets (Teleñecos) que empren instruments de joguina, es perd l'essència? O serveix perquè els fillets s'apropin a la música clàssica?



Quan posam un CD de música, de vegades ens ve de gust botar alguna pista, o adelantar una mica la cançó. Per això cal tenir a mà el comandament a distància. Mirau aquests dos oïents:



Tots hem tingut, en alguna ocasió, una flauta d'èmbol, aquelles que, allargues o escurces el tub, emet sons més aguts o greus. Aquest músic, emprant els mitjans tècnics i molt d'ingeni, ens ofereix una versió de la Bohemian Rhapsody de Queen.





Pot una sola persona sonar dos trombons i dos trompetes? I, a més, estar surant a l'aire? La resposta, al següent vídeo:


El violoncel és un instrument de corda fregada que té un so avellutat molt suggerent. De vegades, quan els estudiants acaben la carrera de música clàssica es reinventen en base a la tècnica que han anat adquirint des de ben joves. En el cas de 2Cellos esteim parlant de dos croates que es conegueren als concursos d'interpretació en els que es presentaven, com a rivals. Van decidir unir-se i muntar una proposta musical d'allò més interessant: interpretar amb el cello música moderna. Aquí van dos exemples: banda sonora de Star Wars (amb espases làser emprades com a arc) i el Highway to hell de AC/DC.






Aquí acaben els suggeriments d'aquest curs, aprofitau l'estiu per anar a algun concert, l'oferta és molt variada i interessant, i sempre enriquirà els vostres coneixements i us ajudarà a formar-vos una opinió. 

Bon estiu i fins al proper curs!