dimecres, 29 d’abril del 2015

Dia Internacional de la Dansa

Avui, 29 d'abril, se celebra el "Dia Internacional de la Dansa". La UNESCO el va establir al 1982 atenent a una iniciativa del Comitè Internacional de Dansa, organisme que pertany a l'Institut Internacional de Teatre. La data es va escollir per ser el dia de naixement de Jean-Georges Noverre (1727-1810), innovador i estudiós de l'art de la dansa i mestre i creador del ballet modern.

La raó principal d'aquesta jornada de celebració és la d'atraure l'atenció del gran públic cap a l'art de la dansa i interessar a aquells que normalment no assisteixen a espectacles. Per això hem triat alguns vídeos que mostren diferents coreografies de dansa contemporània i africana, disciplines que imparteix la nostra professora Marie Tholon.

Començam amb una peça de jazz-funk amb música de Rihanna, on una parella ens mostra una coreografia que uneix art i tècnica.


Continuarem amb una peça de Mats Ek, qui va coreografiar l'obra "L'apartament", creada l'any 2000 juntament amb la Gran Òpera de París. on les diferents danses giren al voltant del que pot succeïr a una casa: mirar la televisió, estar a la cuina, rebre una visita... Enllaçam idò una altra tasca domèstica: passar l'aspirador, aquesta vegada amb música en directe d'inspiració irlandesa. Així dóna gust netejar la casa...


"Three to max" és una creació del coreògraf Ohad Naharin en col·laboració amb la Hubbard Street Dance Chicago, tractant-se d'un collage d'anteriors creacions de Naharin. A continuació us recomanam un vídeo on apareixen diferents fragments de l'obra, acompanyats de diferents músiques, entre elles destaquen les "Variacions Goldberg" per a piano, de J.S. Bach.


La companyia de ballet Fambondy es crea al 1989 amb la intenció de promoure la cultura senegalesa. Amb el pas del temps, han oferit espectacles de gran qualitat arreu del món. Aquí va una mostra de diferents fragments dels ballets africans.


La "Move Dance Competition" va premiar al 2014 a la Mather Dance Company per la coreografia "Avengettes", creada per Meagan McGrath. La "Move Dance" té la intenció de premiar a directors, coreògrafs i ballarins professionals per tal d'ajudar-los a engegar la seva carrera, en aquest cas són set les ballarines que van disfressades de super-herois de còmic: Capità Amèrica, Hulk, Wonder-woman, Spider-woman... i mostren diferents estils de dansa: hip-hop, modern, jazz, part acrobàtica...