dimecres, 28 de gener del 2015

Masterclass de dansa contemporània

Els propers 9 i 11 de febrer, de 19.30 a 21 h a la seu de l'EMEA tindrem l'oportunitat de rebre dues sessions de dansa contemporània de la mà de Joan Taltavull. 


Joan Taltavull, ballarí i coreògraf



Nascut a Ciutadella de Menorca al 1982, es gradúa en dansa contemporània a l'Institut del Teatre de Barcelona Ha fet pràctiques a IT dansa i ha treballat a les companyies Roseland, Vuelta y vuelta Fura dels Baus, entre d'altres. Juntament amb la seva germana van fundar la companyia Tal i tal, amb la qual ha presentat diversos espectacles.

El treball de Joan Taltavull es basa en aprofundir en els conceptes bàsics de la dansa contemporània i de l'art del moviment en general: pes, ritme, qualitats del moviment, relació amb el terra i l'espai… així com la recerca de les possibilitats de moviment a fi de permetre expressar-se amb el cos de la manera més lliure. Joan Taltavull recolleix la formació de diferents estils i professors amb la intenció de reconstruir un mètode de treball el més complet possible, a fi de treballar conjuntament allò que ens  mou  a  tots els  nivells:  cos,  ment  i  cor.  Així, dins  de  la seva metodologia  de  treball combina diferents  tècniques: Limon,  Release,  Cunningham, contact o improvisació, afegint-hi també el seu bagatge personal i  professional,  qui  completa  a  la persona-ballarí.

El principal objetiu de les classes és que l'alumne trobi la manera d'utilitzar el moviment per expressar-se. Els medis per aconseguir-ho passen pel treball conscient i intel·ligent  del  cos,  per  la  disciplina  i  la  constància,  per  l'experimentació  i  pel coneixement del propi cos i de la pròpia persona, per la relació amb els companys-ballarins i per l'atenció a tot el que passa dins de la persona que fa que es converteixi en moviment i que li dóna senti a l'art que intentam crear.

Tots els interessats a apuntar-se poden contactar amb la Secretaria, les places són limitades. Preu per les dues sessions: 15 € (matrícula gratuïta)