Qui som?

L'Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics de Sant Lluís té la finalitat d'apropar l'art i la cultura a tothom, sense fer distincions d'edat, habilitats, interessos o coneixements. El professorat es compromet dia a dia a fer gaudir i a ensenyar mitjançant les disciplines artístiques més conegudes, deixant espai també a d'altres no tan exteses.
Us presentem els nostres departaments i els professors que imparteixen les diferents especialitats. 


Departament d'Arts plàstiques

Blanca Torres: Dibuix i Pintura infantil, juvenil i per a adults - blancatorres.emea@gmail.com 


Desde hace 10 años soy profesora de Dibuix i Pintura de la EMEA (por mi bata me conoceréis). Por aquel entonces, sólo había clases de Dibuix i Pintura para adultos, y buscaban a una persona para dar clases a niños. Yo tenía experiencia en Educación Visual y Plástica en la ESO y en extraescolares para niños de Infantil y Primaria. Aunque en esos momentos trabajaba en una museo, me pareció una oportunidad muy interesante. Ese curso se matricularon 8 alumnos. Una de ellas todavía viene a clase. A otros los he visto irse a la Universidad.
El EMEA también ha sido un aprendizaje para mí, y los años de experiencia me han dado la convicción de que se puede aprender divirtiéndose. En clase aprendemos técnicas, experimentamos con herramientas y materiales, aprendemos a mirar y a observar, también aprendemos a canalizar el torbellino de ideas de nuestra mente ... pero siempre disfrutando. Y recuerda: a veces es más fácil explicar algo con un dibujo que con palabras.


Departament d'Expressió corporal

Marie Tholon: Dansa en família, Predansa, Iniciació a la dansa, Dansa moderna i contemporània - marietholon.emea@gmail.com 


Realizó sus estudios de danza en Francia, Guadalupe (Caribe), Senegal y Suecia. Ha practicadodiversas técnicas especializándose en danza contemporánea, improvisación y ballet del oeste de África, actuando en diferentes compañías francesas y senegalesas. Estudió danza en el Ballet Nacional de Bamako y Dakar, obteniendo el Máster en Teoría y Práctica de las Artes. Paralelamente, impartió clases en escuelas de danza, así como en la Universidad de Niza (2006-2009), donde obtuvo el Doctorado en Arte especializado en Danza. Se establece en Menorca en 2010, desarrollando su actividad profesional en la Escola Municipal d'Ensenyaments Artísitcs de Sant Lluís y en el el colectivo Diàlegs d'Art.


Departament de Música

Borja Moll: Llenguatge Musical i Cant coral - borjamoll.emea@gmail.com


Encara que tenc nom de diccionari, sa meva vida sempre ha estat envoltada de música. Sóc Menorquí i vaig passar entre els 20 i els 30 anys vaig a Catalunya. M'agrada i em diverteix tocar es piano, sa guitarra i es saxo, però es meu instrument és sa flauta travessera. Amb ella he tocat un munt d'estils diferents: música de banda o orquestra, rock, folk, música d'autor, jazz, bossa-nova o flamenc. A més, també he dirigit cors, una Big Band, una banda juvenil i fins i tot una orquestra simfònica. Tenc una vocació pedagògica que m'ha duit a encadenar prop de 15 anys fent classes de música, tant a Menorca com a Catalunya, perquè consider que sa música ha de formar part de s'educació integral de ses persones. M'agrada aquesta música i així vull seguir.Estefi Taltavull: Llenguatge Musical i Piano - estefitaltavull.emea@gmail.com


Vaig iniciar els meus estudis de piano als 8 anys per dos motius: es primer és perquè a casa teníem una gran col.lecció de discs de música clàssicai em passava hores escoltant extasiada cada vegada que ma mare en posava un en es reproductor. Es segon motiu és perquè sa meva germana estudiava en es Conservatori i, com sempre volia fer el mateix que ella, vaig demanar que m'hi matriculessin. Coses de sa vida, aquest arrebato d'enveja de germana petita em va portar al què sóc ara.
He estudiat Pedagogia Musical i Interpretació de Piano a s'Escola Superior de Música de Catalunya i al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. He impartit classes de llenguatge musical i de piano en diferents escoles de Catalunya, i també he fet concerts amb diferents formacions musicals per Catalunya, Mallorca i Menorca.
Quan no estic fent classes o tocant es piano, m'agrada molt passejar pel camp i practicar esports a sa natura; sóc una enamorada dels animals i m'agrada viatjar.

Eva Cardona: Guitarra clàssica - evacardona.emea@gmail.com

Fèlix Ferrer: Violí i Viola - felixferrer.emea@gmail.com


Amb 17 anys, estrenant el meu primer esmòquing de concert ... A la meva família sempre hi ha hagut afició a la música, així que com que el meu avi tocava violí, a mi també m'hi van apuntar. La veritat és que jo volia ser futbolista, així que hi anava una mica obligat a això de fer música. Però un cop vaig poder entrar a l'orquestra del Conservatori, tot va fer un gir, i gradualment vaig anar estudiant més i més ... i ara, doncs continuo estudiant! Després dels anys de formació i dels primers anys de vida professional com a concertista, vaig anar entrant paulatinament dins un espai més reflexiu i de visió més àmplia del món musical agafat de la mà de la docència. Els alumnes t'obliguen a visitar de nou els propis processos d'aprenentatge: tècnics, artístics, emocionals ... i t'ofereixen la valuosa oportunitat, personal i comunitària, de millorar els models d'ensenyament musical dels quals provenim.

Francesc Vidal: Trombó i Piano - francescvidal.emea@gmail.com


Neix a Es Mercadal i als nou anys comença amb la música a l'Escola de Música i Dansa d' Es Mercadal amb trombó, que després va passar a ser bombardí i més endavant també amb piano. Als deu anys entra a formar part de la banda de música d'es Migjorn Gran on toca el bombardí fins els 21 anys. Més endavant també forma part de la banda de música d'Es Mercadal durant un temps. Als 12 anys entra al Conservatori de Música de Menorca amb piano i trombó. Durant aquest temps ha estat membre de la Menorca Swing Band, del grup Huracán, i en algunes ocasions del Cor Illa de Menorca. Als 18 anys entra al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears on cursa el grau superior. Ha col.laborat en diverses ocasions amb l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears. Actualment és professor de l'EMEA i de l'Escola de Música i Dansa de Es Mercadal.

Martí Genestar: Guitarra elèctrica - martigenestar.emea@gmail.com

Tota la meva vida ha estat relacionada amb la música. Ja de ben petit, amb nou anys, vaig formar part d'un grup musical d'amics que jugàvem a fer música. Al cap d'uns anys, vaig començar classes de guitarra i aquell joc d'al.lot es transformà en una passió per la música que des de llavors, m'ha acompanyat i és el motor de la meva vida. Després de rebre classes de guitarra a l'Escola Municipal de Ciutadella i tocar en diversos grups de rock vaig decidir partir a Barcelona i formar-me de manera professional a l'Aula de Música Moderna del Conservatori del Liceu. Aquells anys de formació i experiència em donaren els fonaments per desenvolupar-me com a músic i professor. Actualmet, estic treballant a diferents escoles de música com a professor de guitarra elèctrica i form part de diversos projectes musicals de l'illa. Continuï formant-me i jugant amb la música.

Moisès Pelegrí: bateria - moipelegri.emea@gmail.com

Pablo Millas: baix elèctric i contrabaix - pablomillas.emea@gmail.com

Pau Cardona: Violoncel - paucardona.emea@gmail.com


Vaig néixer a una família a on la música era la passió dels meus pares. Som es petit de 7 germans, i com que tots tocaven qualque instrument a jo també em va fer moltes ganes aprendre a tocar-ne un. Als 7 anys vaig començar violí, però tot d'una vaig canviar al violoncel perquè era més gros i m'agradava més com sonava. El meu somni llavors era jugar a l'NBA amb en Michael Jordan, el bàsquet era la meva passió. Amb els anys tocar el cello em va anar agradant cada vegada més, em motivava i em feia gaudir, sobre tot quan tocava a l'orquestra al Grup Filharmònic de l'Ateneu de Maó, on es feien concerts de música clàssica, sarsueles, música de cambra, ... de tot. Aquestes experiències són les que em van dur a ser músic. Ara, a més de les classes per als futurs cellistes, faig concerts de música clàssica i també d'altres amb artistes menorquins, versions de temes pop-rock o gales líriques d'òpera. M'agrada poder experimentar i canviar de registre molt sovint, és el que em manté motivat i amb passió per la música. Com a profe és el que vull transmetre, passió per les coses que fem.

Tolo Genestar: Clarinet - tologenestar.emea@gmail.com


Vaig començar classes de música als cinc anys a l'Escola Municipal de Música de Ciutadella, i dos anys més tard vaig iniciar-me amb el clarinet, un instrument que em fascinava des de ben petit. Encara recordo el dia que la meva mare em cridà mentre jugava al carrer perquè pugés, allà m'esperava ella amb el què seria el meu primer clarinet, admirant-lo amb respecte i entusiasme. Van passar els anys, i el clarinet sempre penjava de la meva esquena, amunt i avall, classes, assajos de banda, colònies musicals, i molt d'estudi, molt. Així, la música, va anar arrelant, fins que als 16 anys vaig decidir que volia dedicar-m'hi. Volia ser un professional del clarinet! Em vaig traslladar a Barcelona on vaig cursar els estudis superiors al Conservatori del Liceu i els estudis de màster al Conservatori Superior de Niça. Uns anys decisius i emocionants per acabar de formar-me i donar la passa al món professional de la música, compartint experiències amb grans artistes internacionals, viatjant i actuant per països i sales d'arreu d'Europa. També dedico part del meu temps a formar i a transmetre la meva passió pel clarinet a joves músics, que com em passava a mí fa més de 20 anys, tenen la inquietud d'experimentar, jugar, nodrir-se i gaudir de tots els beneficis que aporta la música. 

Tomé Olives: Llenguatge musical, Harmonia, Informàtica musical i Piano - tomeolives.emea@gmail.com


Vaig començar a estudiar Llenguatge musical i Piano al Conservatori de Menorca al 7 anys, però jo volia estudiar acordió, tal vegada és per això que després vaig estudiar orgue a Munich i París. Vosaltres teniu la sort de poder triar l'instrument que us fa més il.lusió tocar, així que, aprofiteu-ho ... i ves per on, ara tenim acordió a s'escola. Després vaig estudiar composició, cosa que vos recomano, és molt divertit! I gràcies a haver estudiat tant, he pogut viatjar fent concerts per tot el món i conèixer gent i músics molt importants, com Víctor Khotulev, que va venir a fer un curs aquí i que és flautista de l'Orquestra Filharmònica de Moscou.Una de ses meves professores té 94 anys i encara toca! Hi ha gent que diu que feim una feina que no es veu però que es sent. Una altra de ses meves feines és entretindre als turistes a l'estiu fent el què més m'agrada, i encara que sa música no salvi vides, les fa millors. Bach assegurava: si fas el què jo he fet arribaràs on jo he arribat. Ah, se m'oblidava, he estat company de classe d'en Fèlix i professor d'en Moi, na Vane i n'Estefi ... es nota, no? Que sa música vos acompanyi!

Vanesa Pons: Flauta, Música i Moviment, Iniciació Musical i Llenguatge Musical - vanesapons.emea@gmail.com


La meva passió és acompanyar l'alumnat - que és el centre de tot procés d'ensenyament-aprenentatge - i veure com creix i evoluciona amb la música.Víctor Gómez: Acordió - victorgomez.emea@gmail.com


Inicia els seus estudis acordeonístics a l'edat de 9 anys amb el professor Miquel Àngel Maestro al Conservatori de Sabadell. L'any 2011 acaba el Grau Professional amb Premi d'Honor. Posteriorment realitza els seus estudis superiors d'inerpretació d'acordió en música clàssica i contemporània (2012-2018) amb els professors Iñaki Alberdi i Blai Navarro respectivament. Rep nombroses masterclass d'acordionistes reconeguts com: Gorka Hermosa, Alexey Artemiev, Mika Väyrynen i Vincent Lhermet. Actualment és professor d'acordió a l'EMEA i al Centre d'Estudis Musicals a Tempo, a Barcelona. Coma intèrpret forma part de l'Orquestra d'Acordions de Sabadell i el grup d'Havaneres Xarxa.

Virginia de la Calle: Saxo - virginiadelacalle.emea@gmail.com


Cuando era pequeña mis padres me apuntaron a la Escuela de Música de Salamanca, donde empecé a tocar la flauta travesera, aunque al poco tiempo entré en el Conservatorio de Salamanca y cambié la flauta por el saxofón. Mi profesor, Raúl Ramos, me abrió la mente y los oídos llevándome a conciertos, clases y cursos de verano en España y Francia. Gracias a esto decidí dedicarme a la música y a la docencia realizando mis estudios en el Conservatorio Superior de Música de Salamanca, además de cursos de perfeccionamiento y de Máster en el Conservatoire Régional de Lyon (Francia) y la Fontys Hogescholen voor de Kunsten de Tilburg (Holanda). Tras varios años dedicados a la docencia en el extranjero, trabajo como profesora de saxo en varias escuelas de Menorca.